CiviCRM

Wat is CiviCRM?
CiviCRM is software waarmee je je leden kunt administreren, je fondsenwerving kunt ondersteunen, je evenementen kunt managen, een groot deel van de ondoorzichtige stapel spreadsheets ermee kunt vervangen en waarmee je bovendien inzicht in je contactdata kunt creƫren door uitgebreide rapportage mogelijkheden.

Van wie is CiviCRM?
CiviCRM is gratis software en wordt ontwikkeld door een gemeenschap van gebruikers, ontwikkelaars, consultants, trainers en een reeks van mensen in allerlei rollen die eraan meedenken en werken. CiviCRM is van iedereen of van niemand, afhankelijk van hoe je dat wilt bekijken.

Wat betekent werken met OpenSource software voor mij?
OpenSource Software is gratis. Je mag er mee doen wat je wilt en het vrijelijk gebruiken. Het betekent echter ook dat sommige functionaliteit er niet is, het niet doet, of niet doet zoals jij zou willen of verwachten. Je kunt dan zelf afwegen of je er geld of tijd voor over hebt om het te (laten) maken of dat je een andere manier van werken prefereert. Het geeft je dus veel vrijheid, keuzes en de verantwoordelijkheid om zelf te bepalen wat je er voor over hebt. Soms is dat fijn, soms ook lastig. Het is een andere manier van werken met en kijken naar het gebruik van software. Wanneer je dat beseft en de consequenties accepteert, is OpenSource voor jou!